Copa

  STOMIFORENINGEN...

MEDLEMSLOGIN


 

Ung med stomi? Velkommen til Stomiguiden.dk

Dato: 3. februar 2017
Stomi guiden
Se stomiguiden

Der var en festlig stemning på Hvidovre Hospital den 27. oktober 2016, da Stomiforeningen COPA afholdte en lille, men hyggelig reception for Stomiguiden.dk – den nye stomiguide for unge med stomi. Her var der  bl.a. inviteret de læger og sygplejesker, der havde hjulpet til med guiden. Stomiforeningen COPA havde også inviteret en række af de unge mennesker, der til den nye net-guide har fortalt deres historie og oplevelsen med stomien.

Henning Granslev, landsformand i COPA, rettede en særlig tak til stomisygeplejerske Per Herlufsen Hvidovre Hospital, journalist og projektlederen af Stomiguiden Jacob Nossell, journalist Leif Pedersen og ikke mindst til alle de unge mennesker, der har fortalt deres historier – og gav udtryk for, at der i mange år havde manglet et tilbud for unge til stomi. Nu har Stomiguiden.dk fyldt det tomrum ud. -“Jeg glæder mig til at vise guiden frem for omverdenen – og ikke mindst for de unge,” sagde landsformanden og gav talestafetten videre til projektlederen på Stomiguiden.dk, iværksætteren Jacob Nossell. Efter Jacob fortalte journalist Leif Pedersen om sine interview med de unge.

-“Jeg har selv haft en midlertidig stomi på grund af min colitis ulcerosa, da jeg var yngre. Jeg fandt selv hurtigt ud af, at der manglede noget konkret information om livet med stomi, når man er ung,” sagde Jacob Nossell og takkede efterfølgende COPA for den massive opbakning til projektet. -“Det har været en fornøjelse at samarbejde med COPA,
og så tror jeg også, at jeg personligt betragter guiden som en lille bidrag til det hospitalsvæsen, der har hjulpet mig så meget med min mave gennem årene,” sluttede Jacob Nossell.

Stomiguiden.dk er en ny web-baseret guide for unge, der lige har fået stomi. Guiden består af artikler og videoer omkring forskellige emner og udfordringer, som unge kan have med stomien. En del af artiklerne er portrætter med unge, der har stomi.

Stomiguiden.dk blev lanceret den 8. november 2016. Guiden er støttet af Stomiforeningen COPA, Augustinus Fonden og Tryg Fonden.

Se stomiguiden