Copa

  STOMIFORENINGEN...

MEDLEMSLOGIN


 

Ukraine

Dato: 9. maj 2022

Stomiforeningen COPA har i mange år sendt stomihjælpemidler til stomiopererede i Odesa, Ukraine. I sidste COPA blad skrev jeg om en forsendelse i uge 7. De 10 paller kom frem onsdag den 23. februar natten før Ukraine blev angrebet af Rusland.

COPA har fået besked om, at alle paller blev placeret på flere steder end normalt, på et bestemt sygehus, hvorfra de stomiopererede normalt får udleveret deres produkter. Vi var heldige og lykkelige over, at transporten
kom frem til de rette personer. COPA sender ikke paller igen, før der er sikkerhed om at hjælpen kommer i de rette hænder. Uno -Transport, der er vores transportagent, kører indtil videre ikke gods til Ukraine, da der
lige nu hverken er forsikringsdækning for bil, chauffør eller gods, da landet betegnes om krigszone område.

COPA indsamler stadig stomihjælpemidler til Odesa. De bliver sat på lager i Ringsted og i Hasselager. Det er vigtigt, vi fremover stadig hjælper vores venner i Odesa. De har masser af problemer i denne tid. Det vil være frygteligt og uoverskueligt for dem, hvis de også skal tænke på, om de kan få stomihjælpemidler.

Der har på COPA Facebook været en del skriverier, om COPA ikke kunne få producenterne til at donere stomihjælpemidler til Ukraine. Det er der flere, der gerne vil. Det er dog ikke en let transportopgave. Hvortil skal der sendes?, er eller har modtageren et sikkert lagersted?.
Hvor bor den stomiopererede, er det til en med kolo-, ileo- eller urostomi og hvilken posestørrelse skal det helst være. Der er mange forhindringer lige nu, derfor er vi afventede med at sende hjælpemidler.

COPA vil hjælpe med at finde adresser på store lagerhaller i Polen, hvorfra der i dag bliver pakket diverse nødhjælp til mindre biler, der kører til flere byer rundt i Ukraine.

Lad os alle håbe, der snart bliver fred i Ukraine, så alle flygtninge kan komme tilbage til deres hjem og familier i Ukraine – der lige nu lever i et helvede på jorden, endda her i baghaven af vores lande i Europa. Vi glemmer
ikke vores venner i Odesa.