Copa

  STOMIFORENINGEN...

MEDLEMSLOGIN


 

Testpersoner søges

Dato: 2. februar 2024

Det er en stor omvæltning at få en ileostomi(tyndtarmsstomi). Bl.a. kan man være i vildrede mht. hvad man kan spise, for der er fødevarer, som kan være svære at spise, da de indeholder svært fordøjelige fibre og trævler, som kan give stop af stomien. De almindelige retter er forbeholdt personer med en sund tyndtarm.

Derfor gik vi sammen, en patient, en stomisygeplejerske fra Stomiklinikken, Hvidovre Hospital og en kok om at lave nogle madopskrifter, som kan spises lige efter operationen dvs. de første 6-8 uger og så derefter. Formålet er sund kost og forebyggelse af et stop i stomien.
Retterne er ernæringsrigtige, lette at lave, smager godt, og er lavet ud fra anbefalinger hentet fra forskellige centre i DK og USA. Vi har kigget på tilgængelighed og priser, og kokken har tænkt på at retterne er lette at lave og ikke kræver mange timer i køkkenet.
Et køkkenredskab som er uundværlig til at lave disse retter, er en stavblender.

Retterne er prøvet af os og venner og bekendte samt ileostomiopererede.
Vi håber I vil få glæde af disse retter og melde tilbage på vedlagte evalueringsskema, som fremsendes sammen med opskrifterne

Fremgangsmåde:
Har du lyst til at afprøve nogle af opskrifterne på disse retter, så kontakt: per.herlufsen@regionh.dk

Du vil herefter få sendt en oversigt over de forskellige retter der er mulige at afprøve.

Udvælg de retter som du vil afprøve, og giv besked tilbage til: per.herlufsen@regionh.dk

Herefter fremsendes opskrifterne, samt et følgebrev via mail.

Vi håber ligeledes at du vil udfylde vores vedlagte skema til tilbagemeldinger efterfølgende, og returnere det på mail til os.

Signe, Sarah og Per