Copa

  STOMIFORENINGEN...

MEDLEMSLOGIN


 

COPA weekend den 23.- 25. august i Maribo

Dato: 17. november 2019

Fredag eftermiddag mødtes deltagerne på Hotel Søpark, Maribo. Det var det skønneste vejr med varme og høj sol. Ved ankomsten blev nøglerne udleveret. Herefter var der tid til kaffe og kage, som kunne nydes på den store terrasse ned til søen.

Kl.17.30 bød Hanne velkommen til dette års weekendophold, hvorefter stomisygeplejerske Pia Dræby Sessingø fra ConvaTec fremviste og fortalte om nye produkter fra ConvaTec.

Spørgelysten var stor. Pia havde lavet en konkurrence. Hvis man havde hørt efter kunne man skrive de rigtige svar, og den heldige vinder fik en meget fin æske chokolade. Alle havde de rigtige svar, undtagen Henning, som så til gengæld fik lov at trække vinderen Selv om han er en chokoladegris, var det ikke ham der vandt men skribenten Hanne Westergaard – det var ikke aftalt på forhånd.

Kl. 19.00 var der spisning og herefter kom aftenens overraskelse. Svend havde, efter aftale med hotellet, fået arrangeret ølsmagning med udvalgte øl fra Krenkerup Gods. Der var en god stemning og mulighed for at vinde et par øl med hjem.

Aftenen sluttede i højt humør.

Lørdag efter morgenmad skulle vi på tur. Kl. 9.15 kørte bussen mod Nykøbing Falster. Her skulle vi lige geares nogle 100 år tilbage i tiden, da vi skulle besøge Middelaldercenteret.

Her var der bestilt guidet rundvisning der tog 1-1½ time, afhængig af hvilken guide man var blevet tildelt. Det var utrolig spændende. Efter rundvisningen var der god tid til at gå rundt på egen hånd og se mange af aktiviteterne. De medbragte madpakker blev spist og nydt i det skønne sommervej.

Efter frokost var der afskydning af bliderne (store kastemaskiner), der var Middelalderens supervåben. Senere var der ridderturnering, som vi oplevede inden turen gik videre til havnen i Nysted. Her blev gjort et ophold, nærmest for at nyde udsigten og spise en stor is i det fantastiske sensommervejr. Solen skinnede fra en skyfri himmel og der var mellem 28 og 30 graders
varme. Hvad kan man forlange mere på den sidste weekend i august?

Turen gik videre til Sakskøbing Hotel, hvor vi fik kaffe og lagkage. Hotellet har tidligere været en købmandsgård, men er købt af Claus Meyer. Efter et stort reparationsprojekt til adskillige
millioner kroner er det blevet en rigtigt flot bygning med hotel, restaurant, værelser og en teatersal. Vi blev bænket i det der engang var hestestald, hvor bønderne fik deres hest sat i bås, medens de besøgte købmanden, fik forrettet deres ærinder og måske også en lille en til halsen.

Der var stadig gamle ting i bygningen, der viste, at dette havde været en hestestald. Men der lugtede godt nok ikke mere af hest.

Så gik det hjemad til hotellet med mulighed for en lille lur, et bad og omklædning til aftenens festmiddag. Humøret var højt og snakken gik lystigt.

Efter middagen var der almindelig hygge og en livlig snakken rundt ved bordene. Det var tilladt selv at stå for underholdningen, og det var der meget af denne aften. Der blev også mulighed for at få talt med de, der var med for første gang. Vi håber, de havde en god oplevelse, så vi ser dem igen, måske også ved et andet COPA arrangement.

Søndag formiddag var til egne oplevelser. Der var arrangeret, at der blev åbnet i Maribo Miniby, som ellers er lukket om søndagen. Rigtig mange havde taget mod tilbuddet om at deltage her. Der var ikke så langt fra hotellet, så nogen valgte at gå, medens andre tog bilen. Det var en god oplevelse at se byen. Man kunne så efterfølgende gå turen i Maribo, som den var beskrevet i turistbrochuren, så kunne man opleve bygningerne in natura.

I Minibyen havde man et stort projekt i gang. Man var ved at bygge Maribo Domkirke. Det vil tage 8-10 år, inden den er færdigbygget. Det er et flot stykke arbejde der her bliver gjort, og alle er frivillige.

Vel tilbagekomst til hotellet var der frokost og tid til at tage afsked, så Svend og Hanne takkede for denne gang og ønskede alle en god tur hjem.

Håber vi ses igen til næste år, et eller andet sted i Danmark