Copa

  STOMIFORENINGEN...

MEDLEMSLOGIN


 

Ileostomi – tyndtarmsstomi

Skrevet af: COPA
Dato: 18. januar 2016

Anlæggelse af en ileostomi indebærer at hele tyktarmen afbrydes eller fjernes. Ileostomien placeres i højre side af bugen (tyndtarmen føres ud gennem bugvæggen).

Herunder kan du læse mere om ileostomi, finde information om operationen samt læse om mulige komplikationer til en ileostomi.

Besøg også forummet, hvor du kan snakke om ileostomi og stille spørgsmål.

Hvem kan få Ileostomi?

En ileostomi er den kirurgiske behandling når medicinsk behandling ikke fungerer eller hvis anden operation ikke er mulig, såsom reservoir operationer. Patienter der har collitis ulcerosa, morbus crohn eller familiær adenomatøs polypose kan få en ileostomi

Operationen

Endetarmen og tyktarmen afbrydes eller fjernes. Ca. 8 cm af tyndtarmen føres gennem bugvæggen krænges og sys fast til huden således at stomiens højde er mellem 3-5 cm

Komplikationer

Komplikationer som lækage, hudproblemer, diarré, mavekneb og tarm stop kan forekomme.

Loop ileostomi

Tyndtarmen (Ileum) ført ud som en dobbeltløbet stomi – dvs. der er 2 huller i stomien. En midlertidig ileostomi kan anlægges i en periode for at kunne udføre anden tarmoperation, som f.eks. anlæggelse af reservoir. Den udføres som dobbeltløbet dvs. der er 2 huller i stomien – et hvor der afgår afføring det andet hul kan levere en smule afføring og slim fra tarmens overflade.