Copa

  STOMIFORENINGEN...

MEDLEMSLOGIN


 

Patienter med stomi kan nu komme i telemedicinsk behandling

Dato: 3. februar 2017

De første patienter fra Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg får nu tjekket deres stomi hjemme fra egen stue. Nyopererede stomi-patienter har brug for at indføre nye rutiner og gå til en del kontroller, så de ikke får unødvendige komplikationer.

Derfor har Hospitalsenheden Horsens i samarbejde med Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg kommuner etableret en telemedicinsk stomi-vurdering, så patienten i et større omfang end tidligere kan få hjælp i eget hjem.

Indtil videre er 30 stomipatienter koblet op på ordningen. De fleste håndterer deres stomi hjemmefra eventuelt i samarbejde med en hjemmesygeplejerske. Hospitalspersonalet følger forløbet på distancen og kontaktes, hvis patienten eller hjemmesygeplejersken har brug for en mere specialiseret vurdering f.eks. i forbindelse med sår eller rødme, som kan opstå omkring stomien.

Ekspertise på distancen Alle nyopererede patienter, som kommer hjem efter at have fået en stomi på Hospitalsenheden Horsens, kan få besøg af en hjemmesygeplejerske.

De fleste patienter tager imod tilbuddet. Mange bliver dog hurtigt selvkørende og håndterer herefter selv den løbende pleje såsom bandageskift.

Telemedicin-løsningen giver patienten eller hjemmesygeplejersken mulighed for at tage et billede af stomien og sende ind. Omvendt kan trinvise vejledninger med billeder sendes retur til hjemmet.

Teamet på Sår- og Stomiklinikken vil i fremtiden gerne have oprettet alle stomipatienter som brugere af telemedicin-systemet.

Det er ikke alle patienter, som vil kunne bruge løsningen i praksis, men det vil give personalet muligheden for at bruge billeder af stomierne til eksempelvis at forberede et kontrolbesøg.

Kilde: www.rm.dk/om-os/aktuelt/news-2016/november/patienter-med-stomi-kan-nu-komme-i-telemedicinsk-behandling

Læs artikel som pdf