Fyn

  STOMIFORENINGEN


Rådgivning på OUH Odense og Svendborg Sygehus

I Odense er der rådgiver på afd. A 2 hver torsdag mellem kl.14 00 og 16 00. Dog undtaget sommerferie. Derudover er det muligt at få besøg af en rådgiver hjemme eller på OUH. Det er i venteværelset på A 2. Eller man kan ringe til sekretariatsleder Susanne Moll tlf. 57673525 eller Jørgen Rasmussen tlf. 29241340. eller mail: joerner@outlook.dk. På Svendborg Sygehus er det Charlotte Devantier som er rådgiver og hun har også hjemmebesøg. Hun kan træffes på tlf. 31136505 eller mail: cldevantier@live.dk.

COPA Fyn på tur til Samsø

Dato: 23. september 2017

 

– Poul Erik Andersen skriver

Lørdag den 24 juni var vi 25 deltagere, som skulle have et weekend ophold  på Samsø.

Vi var tidligt oppe, da vi skulle være i Hou senest kl. 9.15. Da vi ankom til  Sælvig stod guiden Ruth på bussen. Der blev ændret i pogrammet, da det regnede ret kraftigt om formiddagen, men vi kom i Falkecenter Samsø om eftermiddagen, for da skinnede solen.

Vi fik rigtigt mærket vingesuset af de store fugle, og når Tykke Berta kom var det med at holde på hat og briller. Vi besøgte Svanegården fra 1887, hvor Samsø Gårdbutik er indrettet i de gamle længer. På vej til feriebyen Ballen, ser vi noget af sydøen, og guiden fortæller om Samsø undervejs.

Der venter deltagerne en dejlig buffet på restaurant Dokken, og bagefter en lille rundtur i byen. Så kører vi til Flichs Hotel i Tranbjerg, hvor vi tjekker ind. kl. 18.30 serveres en skøn 2 retters menu.

Dag 2 startede med morgenmad, derefter en tur på Samsøs lokale ‘Økomuseum Samsø’ som lå lige over for hotellet. Her støder guiden til. Fra museet kører bussen til Issehoved, hvor deltagerne går en lille tur i det smukke morene landskab.

Turen går via Toftebjerg og et smut til Langøre Havn med kig til den fredede Stauns Fjord. Guiden fortæller undervejs om vikingernes Samsø, Konhave Kanalen m.m. Så blev det tid til et besøg på Samsø Bryghus, hvor der ventede en lille fortælling om bryggeriet, og herefter var der tid til smørrebrød og en Samsø øl. Efterfølgende var der en mulighed for at gå rundt i Nordby, med bl.a. et idyllisk gadekær, et smukt klokketårn og de fine gamle bindingsværkshuse.

Guiden fortæller om byen og dens historie. Bussen kører en tur til Ballebjerg – Samsøs højeste punkt, med udsigtstårn og et flot syn over Samsø og Tunø. Herfra kører vi mod Sælvig og færgen.

Det var så slut på 2 dejlige dage.

– Nini Pedersen skriver

For COPA-Fyns vedkommende gik sommerturen til Samsø, den 24. og 25. juni, næsten lig den tur Roskilde/Køge har været på.

Det er svært at beskrive vores tur uden at indlægget kommer til at ligne Marianne’s fine beskrivelse, som jeg tillader mig at referere til.

Lidt vil jeg dog prøve at sætte sammen: Vore deltagere fra Langeland  er morgenmennesker, de drog af sted allerede kl. 5.30 og var til gengæld sent hjemme dagen efter.

Efter nogle stop var vi alle 25 med bussen, der kørte os til Hov, hvorfra vi sejlede til Sælvig. Vejret viste sig fra sin pæne side – vi havde tørvejr hele tiden. I Falkecenter Samsø oplevede vi at storhornuglen Tykke Berta have et godt øje for vores guide – halen kunne lige feje håret tilbage på hende, hver gang den kom i nærheden af hende.

På Flinchs Hotel gik vi desværre glip af de hvide asparges, da der ikke  stikkes asparges efter Sct.Hans, men til gengæld var oksestegen så mør at vi kunne ”tykke den med øjenbrynene” og Samsøkartofler fik vi også.

I Samsø Labyrinten var vi på et lille opgaveløb og alle kom heldigvis gennem opgaverne og fandt ud af labyrinten igen, så der var stadig 25 passagerer i bussen på hjemturen.

Med henvisning til Mariannes indlæg i blad nr. 4, vil jeg hermed sige tak for en god tur til jer, der var med og god bedring til jer, der desværre blev forhindret af sygdom, og derfor måtte blive hjemme – det år forhåbentligt fremad for jer.

 

Galleri

Gallerier

Kontakt info

Kontakt person

Formand
Jørgen Rasmussen
Moseholmvænget 23
5672 Broby
29241340
Mail: joerner@outlook.dk

Kontakt person

Kasserer
Nini Pedersen
Gl. Aarup 6
5560 Aarup
51156503
Mail: ninipedersen@hotmail.com

Kontakt person

Sekretær
Kirsten Kristiansen
Fuglebakken 238
5210 Odense NV
53294620
Mail: kirstenbech54@gmail.com

Kontakt person

Næstformand
Tina Løvendahl Poulsen
Ved Bakken 2, 5492 Vissenbjerg
Mail: tina_poulsen@live.dk

Kontakt person

Bestyrelsesmedlem
Per Conradsen
Sømarksvej 70 5471 Søndersø
Mail: per-conradsen@mail.tele.dk

Revisor
Tonnie Hansen
Risvej 20. 5800 Nyborg
Mail: tonnieharald@gmail.com