Vestsjælland

  STOMIFORENINGEN


Lokalforening Vestsjælland

Stor oplevelse

Dato: 3. oktober 2022

 

Turen til Danmarks Busmuseum d. 21. juni 2022 var en meget stor oplevelse.

Vi startede med en guidet rundvisning med guiden Ole. Ole startede med at fortælle om, hvordan Danmarks Busmuseum er skabt og opbygget af frivillige.

Vi fik en grundig gennemgang af kulturhistorien om rutebiler og busser gennem de sidste 125 år. På turen rundt i Busmuseet, så vi bl.a. de forskellige betalingssystemer, når man skulle betale for sin billet i bussen.

Det vakte mange minder frem fra en svunden tid. I dag betaler man via en app eller rejsekort. Vi så værkstedet og fik et indblik i, hvor mange timer der bliver lagt i at restaurere en bus.

Det er et kæmpe arbejde der bliver lagt i, at få en bus til at fremstå som den gjorde, da den kørte på de danske veje. De frivillige fortjener kæmpe ros og et klap på skulderen, for uden dem og den indsats de præsterer ville det ikke være mulig for os og fremtidige generationer at opleve den del af vores kulturhistorie.

Efter rundturen og kik på de mange busser var det tid til frokost, som blev indtaget i Busmuseets kantine. Kæmpe ros til dem der havde arrangeret vores frokost.

Efter frokost skulle vi på en herregårdstur (Holsteinborg, Basnæs, Borreby godser og omegn). Vi kørte i en veteranbus hvor vores guide Ole fortalte om de steder og områder vi så. Vi kørte gennem områder der er lukket for offentligheden. Ole fortalte bl.a. hvor kronprinseparret opholdt sig inden det officielt blev offentliggjort.

Nogle timer senere var vi fremme ved Busmusset, hvor der blev serveret kaffe/te med rigtig lækker kage til.

Dette er en meget, meget kort beskrivelse af denne fantastiske oplevelse, og jeg kan kun opfordre andre til at gøre det samme.

En stor stor tak til vores guide Ole og til hele holdet bag Busmusset.

På generalforsamlingen d. 26. marts 2022 fortalte Ole som er medlem af COPA og frivillig på Busmusset (ikke vores guide Ole) om Danmarks Busmuseum. Det vakte straks Jans interesse (Jan sidder i arrangementudvalget). Han gik straks i gang med at indhente oplysninger og priser. En stor tak til Ole og Jan for deres indsats som muliggjorde arrangementet.

Galleri

Gallerier

Kontakt info

Kontakt person

Lokalformand - Rådgiver.
Eddy Tersløse
Rolighedsvej 19
4571 Grevinge
Tlf. +45 60 63 07 47

Mail: e.t@mail123.dk

Kontakt person

Næstformand - Rådgiver.
Jan Nielsen
Strandvej 43, Gudmindrup
4573 - Højby
Tlf: +45 29 45 40 08
Mail: jannielsen1947@gmail.com

Kontakt person

Bestyrelsesmedlem - Sekretær.
Vinni Tersløse
Tlf. Nr. 71 78 42 50
Mail: morsrodolfo@gmail.com

Kontakt person

Bestyrelsesmedlem.
Ingelise Nielsen
Strandvej 43, Gudmindrup
4573 - Højby
Tlf: 59 30 36 04

Kontakt person

Suppleant.
Carlo H. Jensen
Norgårdsvej 4
4500 Nykøbing Sj.
Tlf. Nr. 29 36 43 07
Mail: chj@nyka.dk

Kontakt person

Revisor.
Carlo H. Jensen
Norgårdsvej 4
4500 Nykøbing Sj.
Tlf. Nr. +45 29 36 43 07
Mail: chj@nyka.dk

Revisor suppleant.
Hanne Jørgensen
Annebjerg Stræde 19
4500 Nykøbing Sj.