Sydøstjylland

  STOMIFORENINGEN


Åben rådgivning

MIDLERTIDIG AFLYST PGA. CORONA

på Regionshospitalet Horsens, Horsens Sygehus

Mød en COPA-rådgiver

Åben rådgivning på Horsens Sygehus den 2. torsdag i måneden fra kl.15.00 til kl.17.00.
Vi findes i dagligstuen på P4.

Rundvisning i Horsens Statsfængsel og generalforsamling

Dato: 1. december 2021

 

Den 21. august havde vi kør selv tur til Horsens Statsfængsel. Her blev vi budt velkommen af guiden der skulle vise os rundt. Vi fik et godt indblik i, hvad det ville sige at sidde i tugt-arrest og forbedringshuset, det har ikke været sjovt, men på den anden side, det var jo heller ikke en feriekoloni.

Straffene var strenge, hvis man forbrød sig mod de regler der var udstukket. En tur med den kolde jomfru var ikke nogen udflugt, men en gang prygl med den nihalede, som oven i købet havde ligget i saltvand så det rigtig kunne svie.

Fangerne skulle selvfølgelig arbejde. Et af de populære job var at fylde chokolade i julekalendere, man måtte nemlig spise det man tabte på gulvet.

Desværre var der en fange der syntes det var bedre at spise chokoladen og så komme cigaretskodder i. Det blev så slut på den fornøjelse og den pågældende fange fik det ikke godt herefter.

Vi fulgte i sporet på Lorentzen, så hans udgravede tunnel, ja man kan endda få lov at gå gennem tunnelen, det var et stort stykke arbejde men med kun få dage i friheden. Lorentzen er den eneste fange der er blevet flaget for på Horsens Statsfængsel. Det var da han døde. Man mente at man skyldte ham den respekt.

Der er mange historier, der knytter sig til den bygning, der kan ses som noget af det første, når du kommer nordfra mod Horsens. Den har da også givet et ry som den fængslende by. Det er man kommet over. Nu bruges fængslet til koncerter og mange spændende events.

Efter rundvisningen holdt vi vores generalforsamling Der var 2 fra bestyrelsen der havde valgt ikke at genopstille så den nye bestyrelse ser således ud
Formand: Hanne Westergaard
Næstformand: Steen Olsen
Kasserer: Lone Nørtoft Ravn
Sekretær: Jørgen Christoffersen
Best. medlem: Jørgen Kragh Jørgensen
Suppleant: Lone Jensen

Der var frokost, 3 håndmadder til hver, incl. drikkevarer. Sikke håndmadder, de skulle i alle tilfælde spises med kniv og gaffel og ikke alle kunne spise 3. Vi havde også en tjener på, en af de ansatte på fængslet, så vi blev rigtig godt beværtet.

Jeg tror det er det eneste fængsel, hvor der ved udkørslen står: Tak for besøget, vi glæder os til at se dig igen.

Galleri

Gallerier

Kontakt info

Kontakt person

Formand
Steen Samuelsen

Mail: steen.samuelsen@gmail.com

Kontakt person

Kasserer
Susanne Jakobsen

Mail: susanne.elsdyrvej@gmail.com

Kontakt person

Sekretær
Peter Bue Nielsen

Mail: pbn.1til32@gmail.com

Kontakt person

Bestyrelsesmedlem
Lone Nørtoft Ravn