Sydøstjylland

  STOMIFORENINGEN


Åben rådgivning

MIDLERTIDIG AFLYST PGA. CORONA

på Regionshospitalet Horsens, Horsens Sygehus

Mød en COPA-rådgiver

Åben rådgivning på Horsens Sygehus den 2. torsdag i måneden fra kl.15.00 til kl.17.00.
Vi findes i dagligstuen på P4.

Sommerudflugt til Den Gamle By i Aarhus

Dato: 23. juli 2018

 

Lørdag den 9. juni var der arrangeret en bustur til Den Gamle By i Aarhus.
Inden da havde nogle af os dog deltaget i et foredrag om historien bag byen fortalt af museumsinspektør Allan Leth Frandsen. Det var et rigtig godt foredrag som udover historien om hele byens start indeholdt fortællinger om hvordan man har skaffet mange af husene til den nye 70’er bydel.

Hvordan man skiller husene ad, laver soklerne lige så skæve som de var på de originale huse, og hvordan de ud fra sort/hvide billeder kunne bestemme eksempelvis hvilken blå farve der var brugt til BP standeren.

Selve udflugten startede for mit vedkommende med afgang fra Kolding kl. 08:00 hvorefter vi fortsatte nordpå og samlede medlemmer op undervejs. Vi fik morgenbrød med kaffe og en lille skarp på rastepladsen ved Ejer Bavnehøj. Vejret var varmt men overskyet.

I de ca. 20 minutter vi havde fra ankomsten i Den Gamle By til vi skulle indtage vore medbragte sandwiches, var der flere af os der brugte til at se udstillingen med effekter fra dronningens garderobe.

Der blev udover tøjet vist hvordan de syr kjolerne om, så dronningen kan genbruge dem, og man kunne høre nogle af hendes nytårstaler. Der var også nogle der nåede bryggeriet hvor man kunne købe et glas til 20 kronr som man så kunne få fyldt med gratis øl. Der var tre forskellige slags og den stærkeste havde en alkoholprocent på 6,5.

Så havde vi tid på egen hånd til kl. 15:00 hvor vi skulle have  eftermiddagskaffe med boller, kringle, lagkage og småkager i Simonsens Have.

Jeg fulgtes med Bente og Knud Jensen og vi prioriterede at se den nye bydel fra 70’erne. Da vi alle 3 er fra Kolding fik vi en længere snak om den lokale Diesella-fabrik med Den Gamle Bys knallertforhandler. Så blev der set lejligheder. Bente og jeg prøvede tøj fra 70’erne. Vi nåede også radio-/TV-forretningen. De havde mange fine sager. Bl.a. et B&O anlæg hvor man  kunne slå teksten/sangeren fra så man selv kunne synge til. Eller nøjes med at lytte til melodien.

Der var ikke mange mennesker i “byen” så det var ikke noget problem at  komme til i de ikke særligt store lejligheder. Vi nåede også en runde i den ældre bydel med stop i nogle af butikkerne. Og så blev klokken 3 og den stod på det store kaffebord. Vi sad tæt og ved vores bord sad også vores landsformand/tjener.

Han var nemlig den eneste der kunne komme op til disken med lagkagen.
Og så var han naturligvis også turens chauffør. Klokken 16:00 gik turen igen sydpå og vi holdt udelukkende stop for at læsse turdeltagere af. Jeg sluttede med at stige af i Kolding hvor turen var startet ca. 10 timer tidligere.

Det havde været en rigtig god dag og Den Gamle By kan klart anbefales at besøge.

Galleri

Gallerier

Kontakt info

Kontakt person

Formand
Steen Samuelsen

Mail: steen.samuelsen@gmail.com

Kontakt person

Kasserer
Susanne Jakobsen

Mail: susanne.elsdyrvej@gmail.com

Kontakt person

Sekretær
Peter Bue Nielsen

Mail: pbn.1til32@gmail.com

Kontakt person

Bestyrelsesmedlem
Lone Nørtoft Ravn