Nordjylland

  STOMIFORENINGEN


Københavnertur den 5.-6.-7. september

Dato: 23. november 2023

 

Dag 1.
Tirsdag d. 5.september drog 25 forventningsfulde COPA-Nordjyl¬land medlemmer på tur til København. Busselskabet “Olesens Busser” sørgede som sædvanlig for vores transport, med en rigtig god chauffør “Tommy”.
Første stop var ved Gudenåen, hvor vi fik morgenbrød med en lille en til halsen.

Næste stop var “Kongsdal Åben Have” på Fyn. Den 20.000 kvadratmeter store have var en fryd for øjet og balsam for sjælen. Da 3 af vores medlemmer var dårligt gående, blev de på skift kørt rundt i en golfvogn af havens ejer. Haven har mange hyggelige kroge og siddepladser, hvor vi spiste vores medbragte mad.

Efter vores stop på Fyn gik turen til København, hvor vi blev indkvarteret på hotel ” Absalon”. Før vi nåede København var der et stop, hvor vi smagte formandens hjemmelavede kringle. Aftensmaden – “stegt flæsk” – blev indtaget på “Hansens Gamle Familiehave”. Alle blev mere end mætte.

Dag 2.
En rundvisning på Rosenborg Slot var noget af en oplevelse, hvor vi bl.a. så “Kronjuvelerne”. Vores formands barnebarn, Rasmus, som har et sommerjob på Rosenborg, havde sørget for en fin rundvisning.

Senere fik vi en helt anderledes kulturoplevelse nemlig Fristaden Christiania. 2 af vores medlemmer Ella og Jørgen viste os mange af de steder, som de havde oplevet medens de boede i København. På Pusher Street fik vi tilbudt noget brunt bagepulver, alle sagde dog nej tak for tilbuddet. en positiv over¬raskelse var derimod en frokostanretning, som vi købte på et af de mange steder.

En havnerundfart blev det også til, med afgang fra Nyhavn og ud gennem kanalen. Vi så mange flotte bygninger. Tingene virker helt anderledes, når vi ser dem fra vandsiden. Halsen var blevet lidt tør, men det klarede vi ved et stop på en af de mange be¬værtninger i Nyhavn. Der var bestilt aftensmad på “Flammen”, hvor der var meget at vælge imellem.

Dag 3.
Vores kufferter blev igen anbragt i bussen. Dansac i Fredensborg var næste besøg, hvor vi fik en rundvisning på fabrikken, samt en rigtig god forplejning, både med rundstykker og senere frokost. Velkomsten blev foretaget af stomisygeplejerske Anne Hauge Rasmussen. Direktør Ole Møller Jeppesen fortalte derefter om fabrikken som har 200 ansatte. Dansac blev grundlagt i Fredens¬borg 1971, som en del af “Hollister” koncernen, som har hoved¬sæde i Ellinois USA. Produkterne sælges i mere end 30 lande verden over.

Meningen var nu, at vi skulle have været en tur i “Fredensborg Slotshave”, men tiden rakte ikke.

Noget af det mange af os havde glædet os til var en tur til “Ditlevsdals Bisonfarm” på Fyn. Farmen blev grundlagt i 1993 og nu på mere end 400 dyr Europas største. Bisonokserne er dermed blevet hovedtemaet med både landbrug, gårdbutik og restaurant. Hele selskabet blev fragtet rundt med traktor med åben vogn, hvor guiden fortalte om bisonokserne på en meget gemytlig måde. Fangefoldene var en meget sindig konstruktion. Dyrene skal behandles med respekt, da de kan blive meget voldsomme.

Afslutningen på vores tur blev aftensmad i restauranten, der selvfølgelig var bisonbøffer med bløde løg, med efterfølgende salg fra gårdbutikken.

3 fantastiske dage med mange oplevelser og godt selskab var slut for denne gang.

Galleri

Gallerier

Kontakt info

Bestyrelsesmedlem
Jørgen Hansen
Hvedemarken 10 9670 Løgstør
Mail: jorgenhansen698@gmail.com

Bestyrelsesmedlem
Bent Bøjden Christensen
Storvorde
tlf.:4053 1849
Mail: bent9280@gmail.com

Kontakt person

Næstformand
Randi Hansen
Vadum
Tlf. 2224 2173
Mail: rh280846@gmail.com

Kontakt person

Kasserer
Ejvind Pedersen
Aabybro
tlf.: 23 98 41 23
Mail: ejvind.pedersen54@gmail.com

Kontakt person

Sekretær
Lise-Linda Nielsen
Aalborg SØ
Tlf. 2332 5390
Mail: gonzon@gvdnet.dk

Kontakt person

Formand
Lis Isgaard Gregersen
Støvring
Tlf. 2986 5041
Mail: copa.nordjylland@gmail.com