Nordjylland

  STOMIFORENINGEN


Fantastisk sensommertur

Dato: 2. december 2021

 

Onsdag d. 8. september tog COPA Nordjylland på en to dags tur til Ribe-Esbjerg og Fanø. Turen var arrangeret af ” Olesens Busser”. Kl. 9.15 startede opsamlingen på pendlerpladsen ved Sauersvej med 17 personer, og de sidste 5 blev samlet op på Hobro Rutebilstation.

På vej mod Ribe gjorde vi et stop, hvor der blev serveret rundstykker og “en lille” til halsen. Senere på vej til Ribe blev vores medbragte håndmadder fra “Sønderup Landkøkken” fortæret.

I Ribe ventede vores guide Bente, hvor det blev til 1,5 times rundvisning, med Ribe Domkirke som udgangspunkt. Da vi igen kom hen til bussen, havde vores chauffør Oluf lavet kaffe, som blev nydt sammen med Randis gode hjemmelavede kage.

Næste stop var Esbjerg, hvor overnatningen var på hotel “Cabinn”. Aftenmenuen, som blev fortæret på ” Hos Ingeborg” bestod af flæskesteg, hjemmelavede is og efterfølgende kaffe eller te. Alle var mere end mætte.

Dag 2 startede med en kort køretur til færgelejet, hvor vores guide Jan tog imod os, og fulgte os resten af dagen på Fanø. Jan er født på Fanø og har derfor en stor viden om øen, som alle fik stor glæde af.

Fanø er på 59 km2 med ca. 3400 fastboende. Der er ca. 2.800 sommerhuse. Om sommeren befinder der sig mellem 30.000 til 50.000 turister. I  sommerperioden sejler der 3 færger mellem Esbjerg og Fanø. I Sønderho besøgte vi kirken som blev bygget i 1782. Kirken rummer Danmarks største samling af kirkeskibe, hele 15 stk.

Turen gik derefter til den store brede sandstrand, hvor især mange tyske turister fløj med deres hjemmelavede drager i alle afskygninger, Et flot syn.
Alle nød det gode vejr, og de fleste benyttede lejligheden til en rask gåtur.
Nu var tiden kommet til frokost, som blev indtaget udendørs på “Pelargoniehuset ” Fanø Bad. Efterhånden var tiden kommet, hvor vi måtte sejle mod fastlandet igen.

På vej nordpå gennem Jylland holdt vi en kaffepause på en rasteplads, inden vi nåede Hedensted Sognegård, hvor vi afsluttede “spiseriet” med skinke, flødekartofler og frisklavet salat. Et rigtig godt måltid.

Hjemrejsen til Hobro og Aalborg foregik rettidig og alle var enige om, at vi havde haft en fantastisk tur.

Tak for denne gang.

Galleri

Gallerier

Kontakt info

Bestyrelsesmedlem
Jørgen Hansen
Hvedemarken 10 9670 Løgstør
Mail: jorgenhansen698@gmail.com

Bestyrelsesmedlem
Bent Bøjden Christensen
Storvorde
tlf.:4053 1849
Mail: bent9280@gmail.com

Kontakt person

Næstformand
Randi Hansen
Vadum
Tlf. 2224 2173
Mail: rh280846@gmail.com

Kontakt person

Kasserer
Ejvind Pedersen
Aabybro
tlf.: 23 98 41 23
Mail: ejvind.pedersen54@gmail.com

Kontakt person

Sekretær
Lise-Linda Nielsen
Aalborg SØ
Tlf. 2332 5390
Mail: gonzon@gvdnet.dk

Kontakt person

Formand
Lis Isgaard Gregersen
Støvring
Tlf. 2986 5041
Mail: copa.nordjylland@gmail.com