Gl. Viborg Amt

  STOMIFORENINGEN


Kongenshus Kro lørdag 25. november 2017

Dato: 24. januar 2018

 

Fint arrangement med julehygge på Kongenshus Kro lørdag 25. november 2017.

28 medlemmer og venner havde meldt deres ankomst til lokalforeningens julearrangement i år.

Dette foregik på den historiske kro – Kongenshus Kro – som hedder dette, på grund af kong Frederik d. Femte, som var den store initiativtager til, at heden blev opdyrket. Denne historie fik vi senere. Vi startede med velkomst ved formand Hans – der efter en julesang bød ”velbekomme” til en dejlig julefrokost. Det var dejlige velsmagende retter, og der var rigelig af alt. Så kroen levede op til sit gode ry.

Alt var også hjemmelavet, bl. a. tyttebærmarmelade, der var lavet af  tyttebær sanlet på heden, der strækker sig milevidt omkring kroen.

Efter den dejlige frokost, kom turen til et interessant ”foredrag” om hedens historie. Dette blev præsteret af en guide fra Hede-Danmark (Hedeselskabet), der var vant til at gå med grupper hele vejen gennem Mindeparken. Mindeparken er en samling store sten, der bugter sig ned gennem en hulvej, og ender i en rotunde. På hver af stenene er anført  navnene på de Jyske herreder, samt enten karakteristiske billeder, eller ligefrem digte. Ved hver af de store herredssten står små sten, med navne på herredets kommuner.

Vi havde desværre hverken tid eller mulighed for at gå den lange tur  gennem mindeparken, så vores guide illustrerede – så godt han kunne – med tale og oplæsning af tekst og sentenser fra stenene, den smukke historie om heden.

Efter dette historiske og kulturelle indslag var det tid til den årlige  tipskupon. Povl havde – sædvanen tro – været ude i sine errindringers krinkelkroge, og fundet frem til 13 spørgsmål om Jul, som man skulle svare på. Der var præmier til både 9-ere og 10-ere – jeg er ikke helt sikker på, om der overhovedet var 11-ere, 12-ere eller 13-nere!!

Og så var der dømt Amerikansk lotteri. Der var en sand gaveregn, og denne var kommet til veje ved, at hver deltager havde kunnet medbringe en gave – og på den måde få en reduktion i egenbetalingen for arrangementet. Det var der rigtig mange, der havde benyttet sig af. Og spilleglæden var stor. Der blev spillet for ca. 1000 kr!!!!! Under lottoen blev der serveret kaffe.

Jeg vil lige slå en krølle på beretningen fra julearrangementet. Her var mødt syv nye medlemmer op. Velkommen til dem i kredsen.

Til alle vil bestyrelsen ønske en glædelig jul og et godt nytår, selv om jeg næppe tror, at herværende kan læses før efter nytår.

Galleri

Gallerier

Kontakt info

Kontakt person

Formand
Hans Breiner Henriksen
Fennebakken 9
8800 Viborg
Tlf. Nr. 4070 0028
Mail: sysoghans@youmail.dk

Bestyrelsesmedlem
Henry Jensen
Fyrrevænget 15
7850 Stoholm Jyll.
Tlf.: 2992 6545

Mail: henryuffe@hotmail.com

Kontakt person

Kasserer
Povl Jørgensen
Baldersvej 17a
7800 Skive
Tlf. +45 2481 2966
Mail: mail: lilpo@youmail.dk

Bestyrelsesmedlem
Bjarne Vutborg
Houlkærvej 14, 1. tv.
8800 Viborg
Tlf. Nr. 2130 4832
Mail: bjarnevutborg@hotmail.dk

Bestyrelsesmedlem
Kitte Engberg Nielsen
Svalevej 4, Mønsted
8800 Viborg
Tlf. Nr. 4017 6187
Mail: kitte.engberg.nielsen@mail.dk