Gl. Viborg Amt

  STOMIFORENINGEN


Referat fra temadag i Viborg

Dato: 25. februar 2015

 

Coloplast havde inviteret til temadag for stomiopererede. Mødet foregik onsdag d. 3. februar kl. 17.00 på Golf Hotel i Viborg

Vi startede med at blive budt velkommen af en venlig Coloplast-medarbejder, der bød på kaffe/te, kage og frisk frugt. Efter vi var blevet bænket blev alle budt velkommen igen.

Coloplast havde været så venlig at lade COPA Gl. Viborg amt være medindbyder, derfor fik vores formand Knud Fauerby også ordet for at byde de af vore medlemmer velkommen, der var mødt frem, og fik dermed lejlighed til, over for de øvrige fremmødte at gøre opmærksom på, at der eksisterer en lokalforening.

Så var der gennemgang af Coloplasts nye produkter, ved kunderådgiver og stomisygeplejerske Helene Mortensen. Der var mulighed for at spørge ind til produkterne, og de problemer brugerne møder i hverdagen, hvilket flere benyttede sig af.

Herefter var der indlæg ved Margit Pedersen, bl.a. er kendt fra TV programmet B.S. og Outsiderne. Der er utroligt, at et menneske der har været igennem: 2 alvorlige bilulykker, mistet det ene ben, 24 operationer, stomi, kemobehandlinger, og som ekstra gevinst fået stærk nedsat hørelse på begge øre, kan have et sådan livsmod og stadig se lyst på tilværelsen, en tilværelse der har budt på så meget modgang, at rigtig mange ville falde hen i modløshed. Indlægget høstede stort bifald fra de frem­mødte.

Efter Margit Pedersens indlæg kunne vi forsyne os med lækre sandwich, kaffe/te, vand og frugt, alt ad libitum.

Så var der tid til at cirkulere blandt de opstillede borde med Coloplasts produkter, her blev der givet gode råd og vejledning.

COPA havde også en fin stand med diverse materiale om fordelene ved et medlemskab af COPA. Standen var til stadighed bemandet af et af de tre tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer, det gav mulighed for en god snak, både med medlemmer vi kendte og medlemmer der sjælden eller aldrig deltager i Copas arrangementer. Også deltagere der ikke var medlem af COPA fik vi en snak med, vi kan håbe, at det giver et nyt medlem eller to.

Herefter var det stomisygeplejerske Rita Mortensen fra Viborg Regionshospital der havde et indlæg med emnet hudpleje og stomi. Efter dette indlæg var klokken så småt ved at nærme sig 20 og det var tid til afslutning.

Mellem 50 og 60 personer mødt op. Måske var flere stomiopererede mødt op hvis de havde kunnet få en ledsager med, mange er jo oppe i årene og har langt til Viborg, og så kan køreturen jo godt være træls at tage alene. Mange vil også gerne have en at drøfte indholdet med efterfølgende. Det var/er i hvert fald hvad bestyrelsen har fået ud af samtaler, med de der mødte frem og nogle af dem, der ikke kom.

Men ellers et fint arrangement, som fortjener stor ros.

P.b.v. Erik Nødgaard

Galleri

Gallerier

Kontakt info

Kontakt person

Formand
Hans Breiner Henriksen
Fennebakken 9
8800 Viborg
Tlf. Nr. 4070 0028
Mail: sysoghans@youmail.dk

Bestyrelsesmedlem
Henry Jensen
Fyrrevænget 15
7850 Stoholm Jyll.
Tlf.: 2992 6545

Mail: henryuffe@hotmail.com

Kontakt person

Kasserer
Povl Jørgensen
Baldersvej 17a
7800 Skive
Tlf. +45 2481 2966
Mail: mail: lilpo@youmail.dk

Bestyrelsesmedlem
Bjarne Vutborg
Houlkærvej 14, 1. tv.
8800 Viborg
Tlf. Nr. 2130 4832
Mail: bjarnevutborg@hotmail.dk

Bestyrelsesmedlem
Kitte Engberg Nielsen
Svalevej 4, Mønsted
8800 Viborg
Tlf. Nr. 4017 6187
Mail: kitte.engberg.nielsen@mail.dk