Forældregruppen

  STOMIFORENINGEN


Familie weekend 2019

Dato: 17. januar 2020

 

Forældregruppens Familie weekend 2019

Forældregruppen under Copa i weekenden d. 11/10 – 13/10 endnu engang samlet til familieweekend. Igen i år blev det afholdt på Comwell Campus Klarskovgaard i Korsør.

Det må siges, at weekenden denne gang virkelig bar præg af nye venskaber på tværs af aldersgrupperne hos medlemsbørn, unge og deres familier.

Weekenden startede fradag med check in på hotellet og med præsentation af familierne. Flere familier var endnu engang at se og nye familier havde også fundet vej til den populære Copa familieweekend. Fredag var der lækker aften buffet som var flot tilpasset til børnefamilier – og som noget nyt, var der ikke noget planlagt til fredag aften. Det gav en rolig og en afslappet start på weekenden.

Lørdag havde Korsørspejderne arrangeret udflugt for børn under 10 år. Her lavede de græskarsuppe og brød over bål. Det var et sikkert hit blandt børnene, som alle kom godt mætte hjem og kunne fortælle glædeligt om udflugten. Medlemmer over 12 år var samlet alene uden forældre med Dorthe Kastberg, hvor de her kunne tale frit fra hjertet og få luft for nogle ting de måske i dagligdagen manglede nogle at tale med om.

Os voksne havde først Dorthe Kastberg til at holde en meget givende undervisning om børns selvværd og trivsel. Undervejs i foredraget inviterede Dorthe Kastberg også familierne udenfor, her stod den på yoga for hele familien – ganske morsomt og godt med en aktiv pause lige efter frokost.

Om eftermiddagen var Bo Bresson på scenen med indlæg om hvordan man kan skabe overskud i hverdagen – hvor Dorthe samtidig havde indbudt børnene fra 10 år til snak om ”at være” og ”sig selv”.

Lørdag bød også på ansigtsmaling og biograf for børnene.

Senere var der traditionen tro familiefest for hele familien med lækker mad, en gøjler som underholdning efter maden og levende musik som spillede op til dans og fælles kor sang.

Søndag blev den årlige generalforsamling afholdt alt imens børnene opholdte sig i legerummet sammen med de kyndige og dedikerede børnepassere. Vi præsenterede samtidig den nye pjece fra Foldældregruppen ”at have et barn med en tarm sygdom”, hvor alle kunne få nogle med hjem som de kunne dele ud på de sygehuse hvor de kommer. Pjecen er siden hen blevet introduceret på den årlige faglig kongres for Danmarks stomisygeplejersker, hvor den høstede stor ros.

Den kan bestilles via COPA og ses på hjemmesiden copa.dk / viden og materialer.

Herefter var der tid til lidt fælles leg med bl.a. æggeløb og sækkeløb, hvorefter familierne spiste lækker frokost inden deres hjemrejse.

Weekenden var også weekenden hvor Ellen og Knud (og måske Karna) valgte at takke af for nu. De blev takket med stående applaus lørdag aften. Ellen og Knud har tilbragt samme weekend i 20 (!!) år som Børnepasser – Karna dog ”kun” 5. Uanset tid er vi jer taknemmelige for at I har ville hjælpe os – Tak for det J.

Tak for en god weekend til alle – vi håber at se jer næste gang.. ca. april og nok på Sjælland (og ellers til oktober 2020 i Kolding.

Morten Holmgaard og Marie Louise Rødkjær Larsen

Galleri

Gallerier

Kontakt info

Kontakt person

Formand
Morten Holmgaard
Far til Josefine født 2004
Anal Atresi
Amaliehaven 20
7080 Børkop
Tlf. 5047 5007
Mail: perret-holmgaard@hotmail.com


Marie Louise Rødkjær Larsen
Mor til Bertram, født 2015.
Morbus Hirschsprung
Mail: marielouise.vinther@live.dk


Ditte Henriksen
Mor til Cecilie, født 2005
Hirschsprung.
Bor i Stepping. telefon 2992 8813
Mail: ditte-henriksen@live.dk


Robert Rousing Jensen
far til Miamaja, født 2009
Bor i Vordingborg
Mail: mailrobert.rousing.jensen@gmail.com


Kasper Vedderkop
Far til Jesper, født 2012.
Colitis ulcerosa

Mail: kaspervedderkop@hotmail.com